Adreswijziging bij het verhuizen van een bedrijf

Het is natuurlijk heel belangrijk dat al je klanten weten wat het nieuwe adres is. Daarom moet je ruim op tijd een adreswijziging versturen. Dit kan met een verhuiskaartje, maar ook middels een leuke attentie, zoals een pen of USB-stick met het nieuwe adres erop gedrukt. Zorg er ook voor dat de post van het oude bedrijfsadres de komende maanden wordt doorgestuurd. Het is immers altijd mogelijk dat een klant je adreswijziging over het hoofd ziet en belangrijke post wil je natuurlijk niet missen. Het doorsturen van de post kun je tegen een klein bedrag bij TNT laten doen. Eventueel kun je ook een soort borrel organiseren in de nieuwe locatie van het bedrijf, waar je klantenkring van harte welkom is.

Briefpapier, enveloppen en website

Vergeet niet om ook je adres te wijzigen op het briefpapier, de enveloppen en website. Als je dit wel vergeet, zullen mensen een verkeerd adres zien en daar dus ook hun post heen sturen. Het kan wel wat prijzig zijn om nieuw briefpapier en nieuwe enveloppen te drukken, maar uiteindelijk is het wel een goede investering. Als je andere producten hebt die geregeld naar klanten gaan waar een adres op staat, dan zul je deze ook moeten aanpassen. Een website aanpassen is doorgaans niet heel erg moeilijk. Als je een webmaster hebt kun je dit laten doen en anders pas je simpelweg de website aan met de juiste gegevens. Een nieuwsberichtje met de precieze datum van de verhuizing kan handig zijn. Zo weten mensen precies wanneer het bedrijf gaat verhuizen.

Verhuizen van het bedrijf

Ga je het bedrijf verhuizen? Zorg dan dat alles goed is opgeborgen. Zorg voor een logisch systeem in de administratie, zodat je op de nieuwe locatie precies weet waar je alles terug kunt vinden. Ook voor de producten die je bedrijf verkoopt moet je een goed systeem bedenken. Juist na een verhuizing kunnen dingen extra chaotisch zijn, het is dus aan te raden om daar van tevoren al rekening mee te houden. Zo raak je na de verhuizing minder snel in de stress en kun je alles sneller terugvinden.