U hebt een eigen koopwoning of woont in een huurhuis. Behalve de kosten voor uw hypotheek of de huur die u maandelijks moet betalen, zijn er ook nog voldoende andere kosten. Het is de kunst om hierop te kunnen besparen. In dit artikel geven we u enkele tips, waarmee u bespaart op uw kosten.

Verwarming

Er zijn mensen die graag de ruimte in hun woning flink verwarmen. Het is een gewoonte en ze zijn misschien wel niets anders gewend. Of ze hebben het gewoon snel koud. Maar wist u dat u jaarlijks toch tot honderd á tweehonderd euro kunt besparen op energiekosten wanneer u bijvoorbeeld teruggaat van 21 graden naar 19 graden verwarmen? Het is even wennen in het begin, maar wanneer u een extra trui aantrekt en een extra paar sokken, dan houdt uw lichaam zichzelf wel op warmte.

Licht

Spaarlampen geven misschien wel iets minder mooi licht, toch is het een overweging waard om uw oude gloeilampen nu direct uit huis te doen. Een spaarlamp is in aanschaf duurder, maar vooral in ruimtes waar ze veel uren ‘branden’ haalt u deze kosten er zo weer uit.

Apparaten

Uw nieuwe LED televisie, ook al schijnt deze nogal energiezuinig te zijn volgens de fabrikant, slurpt stroom. Misschien bent u zo’n type die de televisie zo een hele avond aan heeft staan. Zet het scherm op minder helder of lees eens een boek i.p.v. de hele avond de TV aan te hebben staan. Dit geldt ook voor andere apparaten in huis. Stofzuigers, strijkbouten, computers: dit zijn energieverslindende apparaten. Waarom stofzuigen wanneer u ook met de dweil door het huis kunt? En waarom die computer altijd aan hebben staan terwijl u gemiddeld per dag maar een uur echt computert? Zo zijn er nog veel meer zaken waarop u flink kunt besparen. Daarover meer in een volgend artikel.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.