Lenen is één ding, maar betrouwbaar lenen is natuurlijk nog iets helemaal anders. In principe kiezen de meeste mensen er voor om hun lening af te sluiten bij een erkende bank. In dat geval is lenen natuurlijk een stuk betrouwbaarder dan wanneer u er voor een beroep doet op een financiële instelling of een financieel kantoor, wat natuurlijk niet wil zeggen dat deze laatste niet betrouwbaar zijn. Vooral wanneer u op zoek gaat naar online mogelijkheden om geld te lenen is het belangrijk om op zoek te gaan naar een betrouwbare kredietverstrekker. Bij geld lenen is het immers bijzonder belangrijk om achteraf niet voor verrassingen te komen te staan.

Veel mensen zien ook een onderhandse lening als een vorm van veilig lenen. Wanneer u op zoek bent naar een klein geldbedrag waarvan u weet dat u het snel kunt terugbetalen gaat het idee al snel spelen om daarvoor een beroep te doen op een bevriend persoon. De persoon in kwestie zal u in het beste geval het geldbedrag graag verstrekken, maar het is nog maar zeer de vraag of dat wel zo’n goed idee is. Er is immers een gezegde die stelt “er zijn vrienden om geld te lenen, maar vijanden om geld terug te krijgen”. Wanneer u betrouwbaar wil lenen door middel van een onderhandse lening doet u er dan ook ten allen tijde goed aan om alles op papier te zetten. Zorg er voor dat er een kredietovereenkomst wordt opgemaakt zodat beide partijen weten waaraan ze zich moeten houden, dat is betrouwbaar lenen.

Betrouwbaar lenen zorgt er vooral voor dat u op uw twee oren kunt slapen wat betreft de voorwaarden en de aflossing van uw lening. Wanneer u een beroep doet op vage kredietverstrekkers kan er wel eens sprake zijn van een zogenaamd wurgcontract. Hoe goed u in dat geval ook uw best doet, er zal altijd wel iets gevonden worden om extra kosten voor in rekening te brengen. Hou er tot slot bij het afsluiten van een lening ook rekening mee dat er niet alleen gekeken mag worden naar de kostprijs van de lening in kwestie. Ook het uitvoeren van een berekening of simulatie om op die manier de voorwaarden te kunnen achterhalen die verbonden zijn aan het krediet in kwestie is een vorm van betrouwbaar lenen.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.