Wilt u binnen een uur geld lenen, bijvoorbeeld omdat u de boodschappen af wenst te kunnen rekenen of u vanmiddag op pad wilt voor een nieuwe televisie? Indien een van de huishoudelijke apparaten kapot gaat kan dat flinke kosten met zich meebrengen, geld dat u wellicht niet zomaar heeft liggen. Het is dan goed om eens te kijken naar een minilening, aangezien u op die manier eventueel de mogelijkheid heeft om wat geld te lenen en daarmee de aankoop te doen die u wenst.

Online geld lenen

U kunt online geld lenen, door uw gegevens in te voeren en aan te geven dat u op zoek bent naar een lening van een paar tientjes of wellicht een paar honderd euro. Zorg ervoor dat u in ieder geval een vast contract kunt overleggen, op basis waarvan u een vast inkomen aan kunt tonen. Zelfstandigen en studenten kunnen helaas geen minilening afsluiten, aangezien het bij hen niet zeker is of ze het geld snel terug kunnen betalen. Heeft u wel een vast contract? Dan kunt u online geld lenen, eventueel met een borgstelling om de kosten van de lening zo laag mogelijk te houden.

Geld lenen via een SMS

Heeft u eerder al eens een minilening afgesloten en heeft u die netjes op tijd weer afbetaald? Dan is de kans groot dat u de tweede lening gewoon via SMS aan kunt vragen en dat men het geld zelfs binnen 10 of 20 minuten op uw rekening zal storten. Dat zorgt ervoor dat u op ieder gewenst moment een aanvraag kunt doen, om ervoor te zorgen dat het geld ontvangt dat u nodig heeft. Zorg er in ieder geval voor dat u de kosten van de lening goed kent, zodat u geen onnodige risico’s neemt.

Snel weer aflossen

De minilening zal u over het algemeen na 2 – 3 weken weer aflossen, waardoor u hier slechts een korte tijd mee te maken heeft en u er snel weer vanaf bent. Het grote voordeel hiervan is dat u na het storten van uw salaris kunt zorgen voor een aflossing, zodat u er niets meer mee te maken heeft. Aangezien er geen BKR registratie plaatsvindt kunt u binnen een uur geld lenen en krijgen de officiële geldverstrekkers dit niet te zien. Dat zorgt er aan de andere kant wel voor dat u zelf verantwoordelijk bent voor het terugbetalen van de lening en het betalen van de rente en/of kosten.