CREDIT CARD

Als je een creditcard bij je draagt heb je altijd een lening bij je welke u op elk moment kunt aanspreken. Een creditcard kun je het beste vergelijken met een doorlopend krediet. Als u een betaling verricht met een creditcard dan schiet de creditcard maatschappij het geld voor. Aan het einde van de maand moet je de betalingen in een keer terug betalen. Bij creditcard is er ook de mogelijkheid van gespreid betalen.

Een voordeel aan een creditcard aanvragen is dat er een maximaal leenbedrag aan vast zit. Deze grens is niet te overschrijden. Over het algemeen zal de grens van een credit card tot 5000 Euro zijn. Bij sommige aankopen is het aangekochte product ook voor een bepaalde tijd verzekerd tegen diefstal of verlies. Dit heeft natuurlijk een voordeel, maar over het algemeen zijn dezelfde producten ook verzekerd onder uw reisverzekering of reisverzekering.

Als u gebruik maakt van een credit card krijgt u pas achteraf een inzicht in de uitgaves van de afgelopen maand. U heeft natuurlijk de mogelijkheid om bonnetjes te bewaren en hiermee het overzicht te bewaren. Tegenwoordig is het ook mogelijk om uitgaves online te controleren. De krediettermijn van een creditcard is vrij beperkt. Indien u ervoor heeft gekozen om het bedrag in een keer terug te betalen dan zal de maatschappij aan het einde van de maand het geleende bedrag van uw bankrekening afschrijven. Als uw voorkeur uitgaat naar gespreid te betalen dan betaalt u vaak een zeer hoge rente. Deze rente kan oplopen tot wel 15%!

Een goed alternatief voor een creditcard is ook weer het doorlopend krediet. Deze geeft praktisch exact dezelfde voordelen, zonder de nadelen van een creditcard. Ook een doorlopend krediet kunt u gespreid afbetalen.En mocht er een behoefte zijn om meer bij te lenen dan is dit altijd mogelijk.De rente van een doorlopend krediet is ook veel lager. Hiermee is een doorlopend krediet een goede concurrent voor de creditcard.