Een creditcard is in veel gevallen niet perse nodig maar soms wel erg handig om te bezitten. Je betaalt hier snel en eenvoudig kleine en grote bedragen mee en pas na enkele weken krijg je de rekening pas geserveerd. Tijdens vakanties is het een handig betaalmiddel, bijvoorbeeld om tol te betalen tijdens de reis, of om snel in te checken bij een hotel. Vrijwel alle zaken kun je hiermee bekostigen. Naast dat er veel soorten creditcards zijn, met elk hun voordelen en nadelen, kan niet iedereen zomaar een creditcard bestellen. Zo wordt het erg lastig om een creditcard aan te vragen indien je negatief bij het BKR geregistreerd staat. In dit artikel informeren we je dan ook over de mogelijkheden die er zijn om toch een creditcard ondanks negatief BKR aan te vragen.

Lastig om een creditcard met BKR-registratie aan te vragen

Het is verre van eenvoudig om een creditcard aan te vragen terwijl je een BKR-codering hebt. Creditcardmaatschappijen zullen altijd een BKR-check doen alvorens ze een beslissing nemen. Heb je een BKR-codering, dan is de kans vrijwel nihil dat je aanvraag gehonoreerd zal worden. Het is immers voor hen een te groot risico. De kans dat je het geld terug kunt betalen is in hun ogen eenvoudigweg gewoon te klein. Er is wel de mogelijkheid om een prepaid creditcard aan te vragen, ondanks je negatieve BKR-notering.

Prepaid creditcard

Prepaid creditcard worden alsmaar populairder. Ook in Nederland. Dit soort creditcards hebben alleen maar voordelen. Hoe het werkt? Je stort geld op de kaart en je ontvangt over dat bedrag meestal rente. Heb je er voldoende saldo op staan, dan kun je deze gaan gebruiken als creditcard met het enige verschil dat je niet in het rood kunt staan. Verder kun je met deze prepaid creditcards alles wat je met normale creditcards ook kunt.

Waarom wel een creditcard terwijl je een BKR-registratie hebt?

Creditcardmaatschappijen doen een BKR toetsing om zo de kredietwaardigheid van consumenten te controleren. Er wordt gekeken of en hoeveel leningen de aanvrager momenteel heeft lopen. Daarnaast kijkt men naar het betalingsverleden van de aanvrager. De informatie die het BKR vrijgeeft aan deelnemers, is beslissend voor het wel of niet accepteren van een creditcard aanvraag. Toch is mogelijk om, in het geval van een negatieve BKR-registratie, toch een creditcard aan te vragen. Je kunt namelijk een prepaid creditcard of debitcard aanvragen. Maatschappijen die deze creditcards verstrekken, doen geen BKR toetsing. Waarom is dat het geval? Dit is simpelweg omdat je met deze kaarten niet rood kunt staan. Je kunt met deze kaarten wel alles wat je ook met een gewone creditcard kunt doen.

Moneybookers

De bekendste prepaid creditcard is misschien wel de Moneybookers creditcard. Hiermee kun zowel offline als online betalingen doen. Zo kun je met deze creditcard bijvoorbeeld een auto huren in het buitenland, je vliegtickets boeken of internetbetalingen doen. Zelfs wanneer je een uitkering hebt is het mogelijk deze creditcardpas aan te vragen. De creditcardmaatschappij doet geen BKR toetsing.