Een creditcard in bezit hebben is enorm handig. Zeker als je wel eens online aankopen doet zal je de voordelen van een creditcard ervaren. Waarom zou je een creditcard aanvragen? En wat zijn de voordelen die je moet ervaren? Wij vertellen het je in dit artikel.

Wat is een creditcard?

Een creditcard is een pasje waarmee je gemakkelijk en snel betalingen kan verrichten. Van hotelrekening tot een internationale bestelling bij Amazon. Het verschil met een normale bankpas is dat het geld niet direct van je rekening wordt geschreven, eigenlijk is het dus een soort lening. Dit is ook het gevaarlijke van een creditcard, je kan geld uitgeven terwijl je dat niet hebt.

Waarom is een creditcard handig?

Het grootste voordeel van een creditcard is dat je hem in de hele wereld kan gebruiken. Zo is het een universeel betaalmiddel. Als je ergens niet kunt pinnen met je bankpas, dan heb je altijd nog je creditcard achter de hand. Ook kan je geld pinnen met je creditcard, dit kost echter wel geld.

Een creditcard is vooral handig bij online aankopen. Toch is Paypal momenteel nog onze favoriet voor online betalingen. Maar een creditcard moet gewoon iedereen in zijn/haar portemonnee hebben. Zelf ervaren wat de voordelen zijn? Vraag hier jouw creditcard aan.

Voordelen op een rijtje

  • Gemakkelijk bij het huren van een auto (vaak noodzakelijk)
  • Eenvoudig bij het boeken van een vakantie
  • Snelle manier voor het betalen van tol
  • Handig bij het betalen van borg
  • Altijd handig om achter de hand te hebben (bijv. bij autopech of een ziekenhuisopname)