Wist je dat meer dan de helft van de Nederlanders tegenwoordig een creditcard heeft? Begrijpelijk, want een creditcard biedt vele voordelen. Ondanks is het populairste betaalmiddel nog altijd de pinpas, met op een tweede plek contact geld. Slechts 0,5% van de aankopen worden betaald met een creditcard. Wat ons toch verbaast omdat een creditcard veel voordelen heeft. Hieronder hebben wij alle voordelen voor je op een rijtje gezet.

Aankopen zijn verzekerd

Als je betaald met een pinpas zijn je aankopen natuurlijk niet verzekerd. Bij het betalen met een creditcard worden aankopen automatisch 180 dagen tot een jaar verzekerd door de creditcardmaatschappij. Op het moment dat je een gloednieuwe laptop laat vallen, nadat je deze hebt gekocht met je creditcard ben je dus verzekerd. Heb je een zakelijke creditcard? Dan geldt deze verzekering ook voor zakelijke aankopen.

Aflevergarantie

Heb je ooit wel eens iets online besteld en nooit ontvangen? Normaliter ben je dan simpelweg je geld kwijt. Als je betaald met een creditcard is dat niet het geval. De betaling wordt bij niet levering terug gedraaid en dan betaal je dus uiteindelijk niets. Als je online wordt opgelicht en betaald heb met een creditcard krijg je dus altijd je geld terug.

Betaalgemak over de hele wereld

In het buitenland kan je niet overal betalen met je pinpas. Een creditcard staat voor wereldwijd betaalgemak. Op de meest afgelegen plekken kan je nog betalen met een creditcard. Ga je op reis? Dan is het dus altijd verstandig om een creditcard mee te nemen in je bagage. Zo heb je altijd “geld” op zak bij noodgevallen. Bijvoorbeeld als je je portemonnee verloren bent kan je terug vallen op je creditcard.