In een op economisch vlak onstabiele tijd hebben heel wat mensen moeite met het behouden van hun werk. Wanneer u zonder werk komt te zitten moet u het vaak doen met alle aanbiedingen die u krijgt, en dan komt het niet zelden voor dat er u een tijdelijk contract wordt aangeboden. Wanneer u echter net op het punt staat om geld te lenen kan dat tijdelijk contract roet in het eten gaan gooien. We winden er geen doekjes om, lenen zonder vast werk is mogelijk, maar erg moeilijk. Wat u als werknemer eigenlijk eerst zou moeten doen is even gaan praten met uw baas. Wanneer u denkt dat er plannen zijn om u vast in dienst te nemen kunt u aan uw baas vragen om dit op papier te zetten. Dit stukje papier kan de extra zekerheid bieden waar de bank naar op zoek is, en dat kan een doorslaggevende factor zijn in het al dan niet toegekend krijgen van uw lening.

Geld lenen en helaas geen vast werk wordt door bovenstaande iets eenvoudiger, maar toch is het nog steeds alles behalve voor de hand liggend. U dient er immers rekening mee te houden dat iedere bank zal willen dat u kunt aantonen dat u over ruim voldoende financiƫle zekerheden beschikt, en dat is bij mensen met een tijdelijk contract helaas zelden het geval. Kunt u dit wel aantonen, dan zal een lening zonder al teveel problemen worden toegekend hoewel je niet moet rekenen op geld binnen 1 dag. U weet nu dat het ook mogelijk is om geld te lenen, maar hoe zit het nu met het bedrag dat u kunt lenen? In principe gelden hiervoor dezelfde voorwaarden als bij een gewone lening. U kunt een kredietaanvraag indienen voor een bepaald bedrag waarna de bank zal onderzoeken of u kunt voldoen aan de maandelijkse afbetaling of niet.

Geld lenen zonder vast werk is mogelijk, ook al bent u op zoek naar een groot bedrag, maar veel hangt af van het feit of uw werkgever bereidt is om een document te ondertekenen waarin wordt opgenomen dat er plannen zijn om u vast in dienst te nemen. Weigert uw werkgever dit, dan zal dat een doorslaggevende impact hebben op de beslissing wat betreft het al dan niet toekennen van de aangevraagde lening door de krediet verstrekker.