Hebt u niet zoveel geld te besteden maar bent u goed in geld beleggen? Dan is dit een manier om extra kapitaal op te bouwen, gewoon door slimme beleggingen te doen. Omdat er altijd risico’s verbonden zijn aan geld beleggen met geleend geld, proberen wij in dit artikel enkele veilige(r) manieren te beschrijven waarmee u het kunt gaan proberen. Zodat u niet een grote kans loopt op aanzienlijke verliezen.

Een belegging in vastgoed

U hebt onlangs een woning of een pand bezichtigt waarin u wel brood ziet. Allerlei ideeën spookten nadien door uw hoofd; u zou het pand bijvoorbeeld kunnen opdelen en kamers kunnen verhuren aan studenten. Of zou er kantoorruimtes van willen maken. Het pand zelf is in goede staat, staat al lang te koop en voor de huidige bezitters zijn de hypotheeklasten niet meer op te brengen. Een goede kans dat u, mits u het slim aanpakt, veel van de vraagprijs kunt afhalen. Hebt u zelf niet de beschikking over (voldoende) spaargeld maar hebt u wel een goede baan met een vast inkomen? Dan zou u kunnen overwegen om geld te lenen om hiermee het pand te financieren. Koopt u alleen deze belegging wanneer u er in de toekomst meer uit kunt halen.

Een boot kopen

Een goede en degelijke boot behoudt vrijwel altijd zijn waarde, mits deze goed onderhouden wordt en vooral, zoals we al schreven, degelijk is gebouwd. Vooral wat grotere type boten zijn een goede investering. Wanneer u ook dit slim aanpakt, kunt u er grof geld aan verdienen. U kunt, om een voorbeeld te noemen, een mooi zeiljacht kopen en deze ‘stallen’ in een haventje. U betaalt de beheerder liggeld en vraagt of hij voor u de boot wil onderhouden en kan verhuren aan toeristen en vakantiegangers. Voor een week zeilen kunt u zo €1000,- aan huur vragen. Morgen meer over geld lenen om te beleggen.