Onze overheid is in 2012 erin geslaagd een aantal malen  te lenen tegen een lage rente. Tegen een negatieve rente zelfs. ’t Agentschap van de Generale Thesaurie deed hier verschillende keren melding van. In totaal is er meer dan een miljard euro, 1,25 miljard euro om precies te zijn, geleend. Dit betreft trouwens een lening met een looptijd van drie maanden.

Vertrouwen in Nederlandse economie

Beleggers hebben nog steeds veel vertrouwen in de Nederlandse economie. In andere Zuid Europese landen zoals Spanje, Frankrijk en Griekenland is geen vertrouwen meer onder de beleggers die vooral in obligaties handelen. De bedragen lenen zij daarom uit aan Nederland tegen een negatieve rente. De Nederlandse overheid krijgt dus geld toe.

Consument

U zou dit natuurlijk ook maar al te graag willen, als consument zijnde. Leningen afsluiten en nog geld hieraan verdienen ook! Helaas voor u zit dit er niet in. Maar er zijn wel manieren om flink wat te besparen op uw hypotheek, lening of op uw krediet. Allereerst is het slim om, stel dat u een woning wilt kopen, eigen vermogen in het huis te steken. Op die manier hoeft u een minder hoge hypotheek af te sluiten én betaalt u dus automatisch minder rente over het leenbedrag. Ten tweede is het zeer aan te raden om de rentekoersen in de gaten te houden. Op sommige momenten staat de rente hoog, op andere momenten lager en heel zelden komt het voor dat deze historisch laag is. In zo’n geval moet u dit direct voor een langere periode vastzetten. Bijvoorbeeld voor vijf jaren maar misschien ziet u kans om dit nog langer, in afspraak met de bank, vast te leggen. Op die manier kunt u flink wat geld besparen. Maakt u eens een afspraak met uw bank, notaris of tussenpersoon. Neem de tijd en sluit nooit zomaar een lening af.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.