Het NVM maakte zaterdag, op het eind van de dag, bekend dat er maar liefst 107.000 bezoekers gebruik hebben gemaakt van de landelijke “Open Huizen Dag”. Het NVM organiseert zoals gebruikelijk deze dag. Ook de Vereniging voor Makelaars sprak van een succesvolle dag en noemt de Open Huizen Dag een uiterst goed middel voor verkopers om hun eigen woning weer even wat extra onder de aandacht te brengen.

De huizenprijzen

Helaas zit de huizenmarkt in Nederland nog steeds op slot. Het is tegenwoordig erg moeilijk om een woning snel te verkopen. Potentiële kopers van woningen hebben de tijd en betalen het liefst zo min mogelijk. Het CBS  maakte in september dit jaar zelfs bekend dat het aantal woningen dat verkocht wordt, zelfs is gedaald. Automatisch heeft dit ook weer effect op de huizenprijzen. Die zijn dit jaar, volgens het CBS, met maar liefst acht procent gedaald t.o.v. van dezelfde maand een jaar eerder.

Een lening voor een woning

Het NVM schrijft dat consumenten waarschijnlijk ook minder snel kopen, omdat het nog erg onduidelijk is welke plannen de nieuwe regering heeft  met de hypotheekregels. Een hypotheek afsluiten was tot enkele jaren geleden nog makkelijk, tegenwoordig doen banken veel moeilijker om leningen en hypotheken te verstrekken. Daarnaast is het nog maar de vraag of de hypotheekrenteaftrek intact blijft. Wilt u toch een hypotheek voor een woning aanvragen? Wacht dan in elk geval even totdat de nieuwe regering al haar plannen heeft bekendgemaakt.

Kopen of huren?

Wat is voor u de meest aantrekkelijke optie? De verwachting is dat de huizenprijzen niet verder blijven zakken. Het eindpunt is inmiddels al wel in zicht. U zou er verstandig aan doen om niet meer al te lang te wachten. Op dit moment kunt u nog profiteren van de lage prijzen, de verwachting is dat in 2013 koophuizen weer in waarde gaan stijgen.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.