Geld lenen als je het nodig hebt. Er was een periode waarin je heel eenvoudig, binnen enkele minuten, een grote leningen kon afsluiten van enkele duizenden euro’s. Doordat er veel problemen zijn gekomen met terugbetalingen is deze periode verleden tijd. Althans, natuurlijk kan je nog steeds lenen alleen is het moeilijker geworden. Voordat je een grote lening kan afsluiten wordt je nu volledig gescreend. Er wordt veel strenger gekeken of jij de lening binnen het afgesproken termijn kunt terugbetalen. De partij die aan jou de lening verstrekt kijkt bijvoorbeeld naar jouw bezittingen: bezit je over een motorvoertuig of woning? Heb je een baan: is hierbij sprake van een vaste of tijdelijke aanstelling? Wat zijn jouw inkomsten per maand? Hiernaast wordt er gekeken of je een negatieve BKR-registratie hebt.

Wat is een negatieve BKR?

Wat is een negatieve BKR registratie? De afkorting BKR staat voor Bureau Krediet Registratie. Bij dit bureau staat genoteerd of je ooit te maken hebt gehad met betalingsachterstand en deze niet hebt terugbetaald. Als je negatief staat geregistreerd weet je dat vast, als je hier twijfels over hebt kun je dit aanvragen bij het Bureau voor Krediet Registratie. Het gevolg van een negatieve registratie is dat je met een negatieve registratie geen grote sommen geld kunt lenen. Je kan dus geen persoonlijke lening of doorlopend krediet afsluiten. Dit betekent niet dat je nooit meer grote bedragen kunt lenen. Als jij ervoor zorgt dat je de achterstand terugbetaald hebt, dan registreert de kredietverstrekker dit. Binnen vijf jaar kan je dan weer grote bedragen lenen.

Geld lenen met een negatieve registratie

Ondanks een negatieve registratie zijn er binnen Nederland mogelijkheden om kleine bedragen te lenen zonder dat jouw BKR getoetst wordt. Het gaat hierbij om het afsluiten van een minilening. Op deze manier kan je lenen zonder bkr check. In de meeste gevallen gaat het hier om bedragen van maximaal 1000 Euro. Deze vorm van lenen kenmerkt zicht door het relatief kleine bedrag en de korte tijd die nodig is om het de lening af te sluiten. Het wordt daarom ook een flistlening genoemd. In de meeste gevallen heb je binnen 24-uur een flitslening afgesloten. In sommige gevallen zelfs binnen enkele minuten per sms. Als je een dergelijke lening afsluit hou er dan wel rekening mee dat je de lening binnen het afgesproken termijn kunt terug betalen. In de meeste gevallen zal je de lening de eerst volgende maand in één keer volledig moeten terugbetalen. Als je de lening niet in één keer kunt terugbetalen volgt er een boete met rente welk erg snel kan oplopen.

Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting

Je doet er goed aan om de verschillende aanbieders te vergelijken. Sommige hanteren bij het afsluiten van de minilening een rente, deze kan enorm verschillen. Andere aanbieders hanteren geen rente. Als je twijfels hebt over een lening kan je altijd informatie inwinnen bij het Nibud, het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting.