Op dit moment is er een groot aantal energie aanbieders actief op de energiemarkt. Net zoals in andere branches, bijvoorbeeld zorgverzekeringen, is er al jaren een grote strijd gaande tussen de grotere energieleveranciers. Deze leveranciers gaven enkele jaren geleden cadeaus wanneer consumenten bij hen energie gingen afsluiten. Tegenwoordig geven energieleveranciers liever korting om daarmee hun klanten te lokken. Er is dus een concurrentiestrijd gaande tussen diverse partijen. Enkele leveranciers van energie proberen echter een andere markt aan te boren, in de hoop daarmee een bepaalde doelgroep aan zich te binden. Een bedrijf dat daarin, volgens ons, goed in is geslaagd is Greenchoice. Dit bedrijf levert groene energie.

Groen is ook echt groen?

Greenchoice laat weten dat zij groene stroom en groen gas leveren. Honderd procent groen zelfs. Waar zij deze energie vandaan halen is niet exact na te gaan. Overigens zou het goed zijn wanneer ze de consument hierin duidelijker tegemoet komen. Want wie kiest voor Greenchoice, doet dat waarschijnlijk ook met het hart en heel bewust.

Voordeliger of bewuster?

Moet u voor deze partij kiezen voor het geld? Met andere woorden: zijn het niet alleen mooie praatjes en trapt hier alleen de milieubewuste consument in, terwijl zij zelfs meer gaan betalen? Want een consument die kiest met het hart en gevoel, zal eerder geneigd zijn de portemonnee vaker te trekken. Greenchoice is niet perse duurder of goedkoper dan regioleveranciers zoals Essent. Op dit moment beloven zij u een kortingsgarantie voor de levering van groene energie. Ze pretenderen daarmee zelfs goedkoper te zijn dan Essent. HEt bedrijf kenmerkt zich verder door een prima service en ook de bereikbaarheid is prima, volgens de recensies op diverse forums.

Procedure voor aanvraag

Wilt u uw stroom en gas bij hen onderbrengen? U kunt bellen tijdens kantooruren via 010-4782326 maar u kunt uiteraard ook via de website van hen contact opnemen bij vragen.