De voordelen van een internetrekening

Er zijn verschillende manieren van sparen. Wilt u geld sparen voor later, dan is de minst risicovolle manier om het gewoon op een spaarrekening te zetten. Maandelijks of jaarlijks kan men geld storten op deze rekening, en over het saldo dat u op deze manier opbouwt ontvangt u dan ook nog eens een leuk bedrag aan rente. Sparen heeft echter ook een nadeel: er wordt op een langzame manier vermogen opgebouwd. Daarentegen is het natuurlijk een groot voordeel dat men niet het risico loopt om het geld kwijt te raken zoals dat bij het beleggen in effecten (aandelen, obligaties, beleggingsfondsen) nog wel eens het geval kan zijn.

Waarop letten bij het openen van een spaarrekening

De bank kan u natuurlijk helpen bij het kiezen van de juiste spaarrekening. Gaat u hiervoor inderdaad naar de bank, vraag dan altijd wat de voorwaarden van een bepaalde spaarrekening zijn. Een ander belangrijk punt waar u op dient te letten bij het openen van een spaarrekening is, dat u de rente waarmee geadverteerd wordt ook daadwerkelijk krijgt zonder dat er extra voorwaarden aan kleven. Is bijvoorbeeld de rente waarmee geadverteerd wordt de rente die u krijgt over het gehele spaarsaldo, of krijgt u de rente alleen als het geld een bepaalde minimale periode op de rekening staat? En het belangrijkste waarop u dient te letten, is het feit dat u de voor u meest geschikte spaarrekening kiest. Oriënteer u daarom altijd eerst goed, voordat u er één opent. Een heel veel voorkomende en goede manier van sparen is de internetrekening.

Sparen via een internetrekening

Wanneer u denkt aan het openen van een nieuwe spaarrekening, is een internetrekening ook een heel goede optie. Een internetrekening is een gewone spaarrekening, die u zelf volledig kunt beheren en inzien via internet. Online kunt u op elk gewenst moment uw rekening bekijken, geld storten en opnemen, en overschrijvingen doen. Dit alles gaat overigens geheel veilig via een beveiligde internetverbinding.

Voordelen sparen via een internetrekening

Omdat de banken op deze manier minder kosten hoeven te maken, want de bankzaken worden immers allemaal online gedaan, en de eigen medewerkers worden niet belast, scheelt dit de banken veel tijd en geld. Gunstig gevolg hiervan is dan weer, dat ze u een hogere rente kunnen aanbieden. Een internet spaarrekening kan wel tot één procent meer rente opleveren ten opzichte van een traditionele spaarrekening. Maar er zijn meer voordelen:

  • Overboekingen worden binnen een paar minuten verwerkt
  • U hebt 24 uur per dag inzicht in uw rekening en kunt online vanaf de aan de internet spaarrekening gekoppelde betaalrekening betalingen en overboekingen doen
  • Het traditionele papieren afschrift is vervangen door een online afschrift. Dit overzicht van transacties kunt u opslaan en printen en is net zo rechtsgeldig als de papieren variant.

Kortom: een internet (spaar-)rekening biedt niet alleen meer rente, maar zeker ook meer gemak.