Om je woning te kunnen verkopen heb je kijkers nodig. Iemand kan immers pas oordelen of ze een huis willen kopen, wanneer ze het werkelijk hebben gezien. Hoe krijg je kijkers  en waar moet je rekening mee houden?

Vraagprijs

Potentiële kopers gaan eerst op zoek. Dit doen ze vaak via het internet of een makelaar. Het eerste waar kopers naar kijken is de vraagprijs: kunnen ze het wel betalen. Zorg er dus voor dat je vraagprijs past bij het pand en dat je niet teveel vraagt. Tegenwoordig zijn er sowieso al erg veel huizen te koop, dus wanneer je woning voor een te hoge prijs te koop staat is de kans klein dat mensen willen kijken.

Foto’s

Kopers kijken niet alleen naar de vraagprijs, maar ook naar de foto’s. Zorg er dus voor dat je duidelijke foto’s hebt van je woning. Vooral overzichtsfoto’s zijn erg belangrijk. Kleine details kun je beter achterwege laten. Mensen willen graag zien hoe de kamers eruit zien, het liefste met meubels, omdat je dan beter kunt inschatten hoe groot een woning is. Sla het liefste ook geen belangrijke kamers over, zoals de woonkamer, keuken, slaapkamer of badkamer. Ook een foto van de tuin is vaak erg handig. Een makelaar huurt vaak een professionele fotograaf in. Als je geen makelaar hebt, dan kun je ook zelf een fotograaf inhuren.

Bezichtiging

Als er werkelijk interesse in de woning is, dan zullen er al snel kijkers komen. Een bezichtiging duurt vaak ongeveer 20 minuten en als je een makelaar hebt, dan zal hij de mensen rondleiden. Het is de bedoeling dat je dan zelf niet thuis bent. Je kunt er voor zorgen dat je huis netjes is opgeruimd. Ook is het van belang dat je de huisdieren tijdelijk uit het huis doet. Mensen kunnen namelijk allergisch zijn of bang zijn voor bepaalde dieren. Eventueel kun je zorgen voor een fijne, frisse geur.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.