…De inkomsten uit het verhuren deelt u met de beheerder van de haven. Zo hoeft u zelf niets te doen (alleen geld lenen om de boot te financieren) en ook als enige de lening afbetalen met de huur die u int. U moet er rekening mee houden dat de verhuur meestal alleen plaats kan vinden in de lente- en zomermaanden. U kunt dus in principe hooguit 3 tot 4 maanden huur innen en tussendoor zal de boot klaargemaakt moeten worden voor nieuwe huurders. Op deze manier uw geld beleggen is een zeer veilige manier. Uw zeiljacht houdt zijn waarde en u verdient terwijl uzelf niets hoeft te doen. Maak wel goede afspraken met de havenmeester. Stel een contact op zodat u nooit voor verassingen komt te staan.

Beleggingen in goud en zilver

Tegenwoordig ziet u ze zelfs op de markten staan, ziet u advertenties op de televisie verschijnen en hoort u het van vrienden en familie: er zijn veel bedrijven die tegenwoordig maar al te graag goud en zilver inkopen, vanwege de lage koers van deze metalen. Wat zij kunnen, kunt u ook. U hoeft hiervoor niet eens geld te lenen. Want hebt u zelf goud en zilver in huis? Verkoopt u dit dan wanneer de goud- en zilverprijs hoog is. Ga echter zelf op zoek, via bijvoorbeeld Marktplaats (of bel bij de mensen thuis aan), wanneer de prijzen laag liggen en koop dan in het groot in. De inkomsten hieruit moet u waarschijnlijk wel opgeven bij de belastingdienst. Gaat u dit vooraf allemaal even goed na. Wellicht dat u ook moet beschikken over bepaalde vergunningen? Google is uw grote vriend, hier is vast meer informatie over te vinden.

Risico’s op verlies indammen

Om risico’s zoveel mogelijk te vermijden, kunt u natuurlijk altijd zich vooraf goed informeren op forums en dergelijke. Denk niet direct in het groot. Experimenteert u allereerst met kleine hoeveelheden goud en zilver. Het lijkt allemaal erg gemakkelijk, maar door eerst te doen (in het klein) leert u het beste omgaan met de risico’s én kunt u gerust eens fouten maken.