Lenen zonder toetsing is een optie die veel mensen benutten wanneer zij geen geld kunnen lenen via de reguliere kanalen. Hier zou sprake van kunnen zijn wanneer iemand een negatieve notatie heeft bij het BKR. Bij gewone banken en kredietverstrekkers kom je met een dergelijke notatie niet meer in aanmerking voor een lening. Maar toch is het wel mogelijk om geld te lenen zonder dat je getoetst wordt bij het Bureau Krediet Registratie. Zo’n lening kent echter wel andere kenmerken dan normale leningen.

De rente op leningen waarvoor geen controle bij het BKR wordt toegepast, is uiteraard hoger dan de rente op een normale lening. Dit kan oplopen tot een rente die wel twee keer zo hoog is dan de rente op een normaal krediet. Het risico dat de kredietverstrekker kan fluiten naar zijn geld is hier beduidend hoger en daarom wordt er meer rente in rekening gebracht.

Het kan lastig zijn om een gespecialiseerde verstrekker van krediet te vinden waarbij geen controle plaats zal vinden, maar het is niet onmogelijk. Waar een wil is, is een weg en er zijn genoeg kredietverstrekkers die ditzelfde vinden. Zij hebben zich gespecialiseerd in dergelijke kredieten en hier kun je dus met een gerust hart een lening aanvragen. Wel is het even goed zoeken op internet, want zoals overal zijn ook hier oplichters actief. Heb je besloten om de stap te nemen en geld te lenen zonder toetsing, doe dan goed achtergrondonderzoek naar alle verschillende aanbieders om te voorkomen dat je wordt opgelicht.