Wie een huis koopt krijgt vaak nog met extra kosten te maken. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden, want anders kloppen je berekeningen namelijk niet. Zorg er dus voor dat je op de hoogte bent van de kosten die je als koper nog extra krijgt.

Notariskosten

Behalve de overdrachtskosten krijg je ook te maken met de notariskosten. Deze kosten hebben te maken met de hypotheekakte en de transportakte. De transportakte is de akte van de levering en de hypotheekakte is het officiƫle contract met de geldverstrekker voor een hypotheek. Hoe hoog de notariskosten zijn is niet te zeggen. Het is vooral afhankelijk van de notaris die je kiest. Het is dus belangrijk om op zoek te gaan naar een notaris die niet al te duur is.

Overige kosten voor de koper

Behalve de overdrachtsbelasting en de notariskosten krijg je als koper met nog meer kosten te maken. Denk bijvoorbeeld aan de kosten om een hypotheek aan te vragen. Als je een financieel adviseur hebt gebruikt om je te helpen bij het maken van beslissingen omtrent de koop van een woning, dan krijg je ook te maken met extra kosten. Houd ook rekening met energiekosten, want dit wordt door veel kopers vergeten. Ieder huis krijgt een energielabel toegekend, dus je kunt vooraf al bepalen of het een zuinig huis is of niet en hoe het dus zit met de energiekosten. Bij sommige woningen, zoals bijvoorbeeld flats en appartementen krijg je ook te maken met extra servicekosten. Denk bijvoorbeeld aan schoonmaak- en reparatiekosten. Ben je ongehuwd en wil je een samenlevingscontract, omdat je zo duidelijker dingen op papier kunt zetten mochten jullie toch uit elkaar zijn, dan krijg je ook te maken met extra kosten. Zet alle kosten voor de koper goed op een rij, zodat je precies weet hoeveel geld je moet betalen. Geld lenen voor een woning?

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.