Voor het eerst sinds lange tijd is er weer een partij in de Tweede Kamer die het rood staan, daaraan gekoppeld de hoogte van de rente, betwist of in elk geval ter discussie stelt. De PvdA geeft aan dat deze rente, in haar ogen, veel te hoog is. Het maximum dat wettelijk vastgelegd is staat op vijftien procent. Volgens Henk Nijboer, Tweede kamerlid en lid van de PvdA, kan een bank makkelijk met een veel lagere rente vooruit. In Duitsland bijvoorbeeld is het wettelijk maximum tot tien procent vastgelegd. Deze banken mogen daar niet overheen. De meeste banken in Nederland zitten tegen het maximum van vijftien procent aan. Er is een aantal dat hier zelfs iets overheen gaat. Wat dus bij de wet officieel verboden is.

Persoonlijk krediet

Wat bij het PvdA vooral ook veel verbazing schept is het feit dat de rente voor een Persoonlijk krediet in de meeste gevallen een veel lagere rente geldt. Tegen de acht procent.
Weet u hoeveel u betaalt voor rood staan bij uw bank? Grote kans dat het voor u allemaal een ondoorzichtig geheel is. Banken zijn hierover niet transparant. Waarschijnlijk in de eerste plaatst omdat zij hier grof aan verdienen. De consument is te gemakzuchtig en let veelal niet op rentepercentages en dergelijke.

Wegstrepen

Nijboer vertelt tegen het ANP dat hij het een goed plan zou vinden wanneer banken rentes tegenover elkaar zouden wegstrepen. Zo zou bijvoorbeeld de rente die consumenten krijgen over hun spaargeld ook weggestreept kunnen worden tegen datgene wat ze betalen moeten over het rood staan. In feite is het gewoon geld lenen wat de consumenten doen, tegen een absurd hoog rentepercentage. Informeert u eens bij uw eigen bank wat u moet betalen. Stapt u anders over naar een andere bank. Vergelijken kunt u eventueel allemaal online doen. succes.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.