Er zijn talloze websites online waarop u eenvoudig, en met slechts enkele klikken op de muis, een volledig overzicht te zien krijgt met de huidige rentetarieven, aanbieders van speciale spaarvormen en rekeningen. Objectief uw rentepercentage meten is tegenwoordig een eenvoudige zaak. Zo lijkt het althans. Maar het loont zeker om iets dieper in de materie te duiken. Deze overzicht-websites zijn namelijk niet altijd zo objectief zoals ze doen voorkomen. Sommige vergelijkingssites promoten bijvoorbeeld op een voorzichtige manier bepaalde aanbieders van spaarrekeningen. Gewoonweg omdat deze een hogere commissie (dit is een vergoeding voor het aanleveren van klanten) uitbetalen en daarom meer opleveren. Uiteraard zijn er ook de bekende, en vooralsnog objectieve partijen, vergelijkingssites zoals Independer. U kunt er vanuit gaan dat een partij als Independer betrouwbare vergelijkingen doet en prima informatie levert. Wij raden u dan ook aan om deze website te gebruiken en met de uitkomst van de vergelijkingen verder te gaan.

Sparen vergelijken via Independer

Een vergelijkingssite zoals Independer houdt dagelijks de rentetarieven bij van diverse aanbieders. Ook andere wijzigingen worden nauwkeurig bijgehouden. En ook de voorwaarden kunnen veranderen; u kunt erop rekenen dat al dit soort informatie altijd up to date is.

Vergelijk met Geld.nl

Geld.nl is een soortgelijke website als die wij hierboven beschreven. Het voordeel van deze vergelijkingssite (ook op het gebied van geld sparen) is, is dat zij ook de pluspunten en de minpunten van spaarrekeningen beschrijven. Ook welk depositogarantiestelsel bij welke rekening hoort wordt duidelijk aangegeven. Er zijn zoveel diverse soorten spaarproducten en ook spaarvormen, dat het erg verstandig is deze beide websites te combineren wanneer u sparen wilt vergelijken. Ze vullen elkaar prima aan.

Spaarrentes

Tot slot: u kunt echt veel geld besparen wanneer u de vergelijking nauwkeurig doet. Spaarrentes wisselen nogal. Vaak leest u op bepaalde websites wanneer de rentes naar boven of naar beneden worden bijgesteld.