Portugal is een land waar we niet alleen graag heen gaan voor een zonnige vakantie, maar waar men ook steeds vaker een huis koopt. Het is een prima land om te investeren in onder andere vastgoed en velen gingen je daarin al voor.

Informatie over Portugal

Portugal is een prachtig land dat aan Spanje grenst. Het is een land met heerlijke kustplaatsen en mooie historische steden. De hoofdstad van Portugal is Lissabon, een bijzondere stad met veel historie. De op twee na grootste stad van Portugal is Porto. Een sfeervolle stad waar je veel kunt beleven. Ook Sintra is erg interessant, vooral ook omdat de stad Porto in een bosrijke omgeving ligt. Portugal heeft ook veel mooie natuur en kijk niet raar op wanneer je regelmatig beren of berggeiten tegenkomt.

Wanneer vastgoed aankopen in Portugal?

Het is belangrijk om vooraf te bedenken waar je ongeveer een woning wilt kopen. Bijvoorbeeld dichtbij het strand of midden in een stad? Zorg ook dat je weet hoe de mensen in Portugal leven, zodat je op de hoogte bent van de gebruiken en de cultuur in Portugal. Hiermee kun je absoluut op de langere termijn winst uit halen. Woningen in Portugal zijn erg goedkoop, helemaal nu het land haast failliet is en mensen gedwongen hun woningen moet verkopen. Een huis in dit land kopen is absoluut een investering die, mogelijk in de toekomst, zichzelf weer terugverdient. Het is verstandig om een makelaar, notaris of bemiddelaar in te huren. Hij of zij kent de markt als geen ander. Daarnaast is het raadzaam om contracten door een derde partij te laten lezen.