Ga jij verhuizen? Dan is het wel zo netjes om je woning te reinigen voor de volgende bezoekers. Ook wil je natuurlijk het huis schoonmaken waar je in komt te wonen. Je kunt dit zelf doen, maar ook een schoonmaakbedrijf inhuren.

Het reinigen van je woning

Het reinigen van je woning is een vervelende klus. Je moet hardnekkige vlekken schoonmaken. Veel van deze vlekken zie je niet als je in huis woont, maar pas op het moment dat het huis leeg is. Op de plek waar ooit het gasfornuis stond vind je smerige vetvlekken en die kast stond misschien wel met een reden op een bepaalde plek. Je hebt dus vaak veel meer vlekken in huis dan je waarschijnlijk verwacht. Daardoor ben je vaak langer bezig met het reinigen van je woning als je gaat verhuizen. Helemaal vervelend is om het nieuwe huis schoon te maken. Je hebt dan immers te maken met de viezigheid van iemand anders.

Handige tips voor het schoonmaken

De meeste vlekken op houtwerk kun je verwijderen met potlootgum. Als er verfvlekken op houtwerk zit, dan kun je dit met een schuursponsje schoonmaken. Zorg er wel voor dat je niet te hard wrijft, want dan is de kans aanwezig dat het hout wordt aangetast. Ook tandpasta is heel geschikt om vlekken mee te verwijderen. Voornamelijk krijt- en inktvlekken zijn gemakkelijk weg te halen met tandpasta. Wil je schimmel weghalen, dan doe je dit met chloor. Misschien wil je het muffe, vochtige geurtje uit huis weghalen. Dit kun je gemakkelijk doen met soda. Probeer sowieso altijd een schema te maken voor het reinigen van een woning. Doe telkens één kamer, voordat je met de volgende begint. Zo is het makkelijker een overzicht te houden.

Professioneel schoonmaakbedrijf

Maak je liever niet zelf de volledige woning schoon? Ook dat is mogelijk. Er zijn veel professionele schoonmaakbedrijven. De prijzen hiervan variëren enorm, maar zitten meestal rond een paar honderd euro. Dit is uiteraard wel afhankelijk van de hoeveelheid werk en de oppervlakte van het huis. Er zijn heel veel schoonmaakbedrijven te vinden. Vaak zijn ze werkzaam in een bepaalde regio, maar er zijn ook bedrijven die in het hele land werken. Zoek een schoonmaakbedrijf op en vraag een vrijblijvende offerte aan. Zo ben je beter op de hoogte van de prijzen voor het schoonmaken van je huis.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.