Een negatieve BKR registratie krijgen is natuurlijk erg jammer. U hebt een negatieve BKR registratie als u door problemen uw betalingsverplichtingen niet kon nakomen. Ongeveer vijf procent van de elf miljoen consumenten heeft een codering gehad of  staat nog steeds geregistreerd met een codering. Iedere consument staat ingeschreven in het register van deze organisatie, indien zij een lening of een GSM abonnement hebben afgesloten.

Het afsluiten van een verzekering

Als u een negatieve registratie hebt, dan is de terugbetaling van een lening of een abonnement niet helemaal volgens afspraak gegaan. Met een  codering kunt u in de meeste gevallen geen krediet meer afsluiten of een gsm abonnement aanvragen. Deelnemers die zijn aangesloten bij het Bureau voor Krediet Registratie zullen uw gegevens namelijk kunnen inzien en besluiten uw aanvraag niet te accepteren. De vraag is natuurlijk hoe het gaat met het aanvragen van een verzekering? Kunt u met een notering wel een verzekering afsluiten? En zo ja, hoe gaat dat dan precies in zijn werk?

Afsluiten van een verzekering is mogelijk

Dit is wel degelijk mogelijk, omdat een verzekering natuurlijk iets anders is dan een lening of een gsm abonnement. U betaalt immers elke maand of ieder kwartaal vooraf in plaats van, met kredieten het geval, achteraf weer terug. Natuurlijk zijn er wel bepaalde regels aan verbonden, om een verzekering af te sluiten met een negatieve BKR registratie. Zo moet u bijvoorbeeld wel kunnen aantonen dat u uw premie kunt betalen.

Verplichte verzekeringen

Een aantal verzekeringen in Nederland zijn zelfs verplicht, zoals de zorgverzekering. Dit is bij de overheid zo geregeld. Ook een registratie staat het afsluiten van een verzekering niet in de weg. Als u een vermelding bij het Bureau Krediet Registratie hebt, dan wordt hier uiteraard op gelet en wordt uw situatie door de zorgverzekeraar wel even extra goed in de gaten gehouden.