Het geeft geen prettig gevoel; al die talloze rekeningen die bij u in de brievenbus belanden.
Misschien is er aan uw situatie in feite weinig veranderd; u hebt uw baan behouden, uw hypotheek hebt u in een goede periode voor meerdere jaren vastgelegd en uw partner is zelfs meer gaan werken. Toch is uw spaarrekening leger dan ooit. Reden? Alles wordt duurder. U hebt gemerkt dat de premies voor de zorgverzekeringen maar blijven stijgen en dat bijvoorbeeld ook de energieprijzen omhoog gaan. Om nog maar te zwijgen over een stijging van de voedselprijzen door tegenvallende oogsten in andere delen van de wereld en de verhoging van de BTW in Nederland, naar 21% voor de meeste diensten en producten.

Waarop kan ik het beste besparen?

In dit artikel bespreken wij in sneltreinvaart enkele opties, gezamenlijk met u. Natuurlijk kan het zijn dat u inmiddels al van veel afstand hebt gedaan, of dat u al op enkele van deze zaken flink aan het besparen bent. Dan nog is dit even handig om door te nemen. Wellicht komt u op nieuwe ideeën.

  1. Energie – Overstappen naar een andere energieleverancier kan u jaarlijks tot honderden euro’s schelen.
  2. Zorgverzekering – Bent u fit en gezond? Dan kunt u wellicht ook wel zonder aanvullende verzekeringen.
  3. Vervoer – Hebt u een tweede auto? Terwijl u er, mits in overleg met bijvoorbeeld een partner, u ook wel met een auto zonder kunt? U bezuinigt op reparaties, onderhoud, autoverzekering, brandstof, wegenbelasting en meer.
  4. Hypotheek – Uw hypotheek oversluiten kunt u altijd overwegen. Of houdt de hypotheekrente in de gaten en leg dit voor een langere periode vast wanneer deze lager is dan uw huidige.
  5. Voedsel – Let op aanbiedingen en kortingen en koop dan iets groter in. Niet te groot, want een ander moet ook nog goedkoop kunnen leven.
  6. Luxe aankopen – Waarom een andere televisie kopen of op vakantie gaan terwijl u krap bij kas zit? Eens een jaartje iets minder luxe leven is geen schande.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.