Veel personen in Nederland kampen met schulden. De een natuurlijk wel wat meer dan de ander, maar het blijft even lastig en in sommige gevallen is het zelfs zo ernstig, dat men er diep onder gebukt gaat en geen kans ziet om er ooit weer uit te komen. Het wordt pas penibel wanneer een hypotheek niet meer kan worden afgelost en rekeningen van andere vaste lasten blijven liggen. Hoe kun je ooit weer uit de schulden komen en belangrijker nog: hoe kun je voorkomen dat je er überhaupt mee te maken krijgt?

Weer voor altijd zonder schuld

Wanneer het gewoonweg onmogelijk is om de rekening te betalen en de schuld zich maar blijft opstapelen, is er vaak maar een optie en dat is: afstand doen van alles wat waarde heeft. Ook van bijvoorbeeld uw eigen woning. Hoe vreselijk moeilijk dit ook kan zijn voor u. Maar u ontkomt er niet meer aan. Schuldeisers gaan moeilijk doen en stappen naar de rechter. De bank zal haar onderpand, uw woning, in de verkoop doen en gaan veilen. Deze zal fiks onder de marktwaarde worden verkocht. Er zijn hoogstwaarschijnlijk schulden die u overhoudt, soms zijn er afspraken te maken met de schuldeisers, maar nog beter is het om in de schuldsanering te gaan. Hoe dit in zijn werk gaat, leest u in een volgend artikel. Kom dus regelmatig terug op onze website.

Besparen is beter dan…

Om te zorgen dat u geen geldzorgen krijgt, kunt u het beste, ook in goede tijden, zuinig omgaan met uw vermogen. Liever een beetje geld op uw spaarrekening en besparen op luxe, dan luxe leven en een krediet afsluiten. Bedenkt u zich goed dat alles wat u uitgeeft, ook weer terugverdient moet worden. Helaas, hoe simpel het ook is, zijn veel Nederlanders hier door hun hebzucht te laat achter gekomen.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.